V anglickém nákupním centru mají speciální velrybu, která polyká plasty návštěvníků


V nákupním centru Kingfisher ve městě Redditch v anglickém hrabství Worcestershire se objevila velryba. Nejedná se ale o opravdového živočicha, nýbrž o obří kontejner na lahve. Vyrobený je ze 100% recyklovaného materiálu a má za úkol motivovat návštěvníky centra k recyklaci jednorázových plastových lahví.

Kampaň, pojmenovaná Waves of Change, je součástí ekologického programu nákupního centra pro rok 2024. Organizátoři doufají, že velryba bude sloužit jako silná vizuální připomínka toho, jak plastový odpad ohrožuje mořský život, když se dostane do oceánů.

Adrian Field, generální manažer centra Kingfisher, komentuje úspěch velryby: „Velryba se setkala s velkým úspěchem u návštěvníků mladých i starších a již nyní spolykala hodně recyklovaného materiálu. Jsme odhodláni recyklovat, kdykoli a kdekoli to jde, a doufáme, že lidé v centru to budou dělat také ve velkém.“

Nákupní centrum Kingfisher recyklovalo v roce 2023 téměř 17 tun plastu a s pomocí ekologické velryby si klade za cíl toto množství v roce 2024 překonat. Podle organizátorů je důležité, aby si veřejnost uvědomila, že i malé kroky, jako je správné třídění odpadu, mohou mít velký dopad na životní prostředí.

Velryba zůstane v centru města Redditch až do května 2025. Nakupující mají tak dost času přispět svým dílem k ochraně naší planety. Tento projekt nejenže podporuje recyklaci, ale také ukazuje, jak lze kreativně a efektivně využít recyklované materiály.

Zdroj: https://www.bbc.com/news/articles/c299k35kn51o



+ There are no comments

Add yours